Lapte de pasare - Dukan

de Criss in Dulciuri, 11 Iun 2014 | 16211 vizualizari

 

Indiferent ca veti face acest desert in varianta nedietetica sau in varianta Dukan, este la fel de bun. Singura diferenta la varianta Dukan este ca se foloseste lapte 0.1% si indulcitor in loc de zahar.
Ingrediente:

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte 0.1%
  • -4 linguri indulcitor
  • -2 oua
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -esenta de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • -1 lingurita amidon (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare - Dukan:

Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti, apoi se scot din lapte. Galbenusurile se amesteca cu o lingura indulcitor si o lingurita amidon, se adauga putin lapte, apoi tot acest amestec se toarna in lapte. Se fierbe amestecand in continuu, pana se va ingrosa si va capata consistenta unui sos mai subtire. Se adauga esenta de vanilie, apoi se pun toate galustele in lapte.

Se lasa sa se raceasca, ideal e sa stea vreo doua ore in frigider, apoi se serveste in cupe de inghetata.

TIPS-URI

1

Pentru varianta nedietetica, inlocuiti laptele 0.1 cu lapte 1.5 sau 3.5 si indulcitorul cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Criss 1

11.06.2014, 10:22

Angelina_Elena 1

11.06.2014, 11:52

Ce bun, nu am mai mancat de mult!

Rocsi 1

12.06.2014, 21:19

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasăre